Beelden creëren

De steensoorten waarmee ik werk zijn meestal speksteen, serpentijn of albast. Dit zijn fijn bewerkbare stenen en ze zijn er in verschillende kleuren, o.a. groen, grijs, zwart, wit, bruin. Aan de ruwe steen kun je ongeveer zien wat de kleur is, maar eenmaal gepolijst en gepoetst is de kleur altijd verrassend.
Als je met een steen bezig bent weet je van te voren eigenlijk nog niet helemaal hoe je beeld zal uitpakken. De steen kan grillig zijn, maar als het beeld klaar is en de steen helemaal gepolijst en gepoetst is, is het resultaat altijd verrassend.

Kies je voor een bronzen beeld, dan wordt deze eerst in was geboetseerd, waarna het naar de bronsgieter gaat, die er door middel van een gietproces een bronzen beeld van maakt. Na het gieten wordt het beeld gepatineerd. Deze patina is er in verschillende kleuren waardoor je hem prachtig op bijvoorbeeld je interieur kunt aanpassen.
Het werken met was is heel mooi. Uit niets bouw je wat op en wordt het steeds meer datgene wat je voor ogen hebt. Als het beeld in brons gegoten is, is het resultaat altijd weer verrassend mooi.

In keramiek wordt het beeld in klei geboetseerd waarna het gebakken wordt. Na het bakken kan het in elk gewenste kleur gepatineerd worden.

Wil je een beeld in steen, brons of keramiek laten maken voor een prachtig uniek cadeau, een mooie aanvulling op je interieur of wil je een mooie herinnering laten maken.
Bel me gerust voor informatie of mail me.

Karin van Veldhuisen
tel 0627062722
atelieropdeboerderij@gmail.com