Kunstroutes

Deelname aan tentoonstellingen, kunstroutes en kunstmarkten

Beeldend Veenendaal april 2015
Kunstroute Renswoude juli 2015
Expositie bibliotheek Renswoude jan-febr 2016
Kunstroute Renswoude juli 2016
Beeldend Veenendaal april 2017
Kunstroute Renswoude juli 2017
Grebbelinie beeldenroute mei – september 2017 *
Kunstmarkt Veenendaal oktober 2017
Kunstmarkt Geldermalsen november 2017
Beeldend Veenendaal april 2018
Kunstmarkt Buren 20 mei 2018
Kunstroute Renswoude 1/2 sept 2018
Kunstmarkt Buren 9 september 2018
Kunstmarkt Veenendaal oktober 2018

Expositie bibliotheek Renswoude januari februari 2019

* GREBBELINIE BEELDENROUTE 2017

In de Heraut, het plaatselijke krantje van Renswoude, stond eind 2016 een oproep van Kunstenaarsgroep 14Karaats. Er kwam in 2017 van april t/m september een beeldenroute langs de Grebbeliniedijk in Renswoude, of plaatselijke kunstenaars mee wilden doen. Dat leek mij wel wat, ik had altijd al eens groot werk willen maken. De toelatingscommissie kwam kijken. Het moest of klein en heel veel of iets groots worden. Ik maakte alleen kleine beeldjes en kon alleen dat laten zien, terwijl ik iets groots wilde gaan doen. Gelukkig gaf 14Karaats mij het vertrouwen en mocht ik mee doen. Nog niet eerder had ik met meerdere kunstenaars gewerkt, maar het was ontzettend leuk om samen aan een project te werken. Het thema waren 3 onderwerpen die onlosmakelijk met de Grebbelinie verbonden zijn, oorlog, natuur en water. Ieder apart maakten we iets bijzonders om op de Grebbelinie dijk een gezamelijke landschaps kunstroute te creeëren. We mochten zelf een plek uitzoeken en daar ik vaak met de honden langs ‘het werk aan de Engelaar’ wandel, was dat mijn plek. De Grebbelinie Beeldenroute werd een succes. Rond de 10.000 mensen hebben de route gelopen of gefietst.

Mijn idee kwam voort uit mijn bronzen beeldje vrijheid, wat ik dan wel even in het groot zou gaan maken…. In het groot? Hoe dan? Het was in de natuur, dus wilde ik graag met hout gaan werken. De oom van mijn man Erik, oom Gert, heeft me op weg geholpen door een frame te lassen waar ik het beeld omheen kon opbouwen. Het was een heel gepuzzel en ik heb wel gedacht, dit komt niet goed, maar toch zag ik haar voor me en het kwam vanzelf goed. Ik was trots op mijn werk en met Oom Gert samen heb ik haar geplaatst en ze stond er geweldig. Als ik er met de honden langs liep en er kwamen mensen langs die de route deden, kreeg ik mooie reacties en ieder had weer een ander gevoel bij het beeld, erg leuk om te horen allemaal.

NB Helaas vonden een paar vandaaltjes het na een paar weken nodig om mijn beeld compleet te vernielen. Ze hebben het tot aan haar borst helemaal kapotgeslagen. Het heeft zelfs in het AD gestaan, niet de publiciteit die je graag zou willen. Ik heb er echt pijn in mijn buik van gehad, was dit gericht op de vrijheid of op mij? Maar een paar dagen na mijn oproep op Facebook of iemand iets gezien had, was het wel duidelijk dat het een paar kwajongens zijn geweest, heel jammer. Na een week had ik haar weer opgebouwd en konden we weer verder. Ik kreeg haar niet meer zoals ik haar thuis had gemaakt, maar ik denk dat ik de enige ben die dat zag. 14Karaats collega Derk Postma heeft een mooi gedicht gemaakt wat ik een poos bij het beeld heb laten hangen. Het hoorde erbij.